Stoom uit uw oren?
kijk of uw vraag er tussen staat. Zo niet, mag u altijd bellen.

FAQ

Frequently Asked Questions! FAQ! Veel gestelde vragen!
Heeft u een probleempje? Hopelijk staat de vraag met antwoord hieronder.
Als het probleem er niet tussen staat en je wilt toch antwoord!
bel 0172-447942 of mail naar info@labelfabriek.nl

 • Hoeveel labels kan een labelwriter printen in z’n leven?

  Een labelwriter is ontworpen om 2 miljoen inches van thermische labels te printen. Dit staat gelijk aan 500.000 standaard adresetiketten. Heel weinig mensen halen dit aantal. Stel je print 20 adresetiketten per dag, elke dag het hele jaar door dan zou het nog meer dan 68 jaar duren voordat je dit aantal haalt!
 • Kan een labelprinter kleur printen?

  Een labelprinter werkt niet met een cartridge of een inktpatroon om de letters op het etiket te zetten. Laberprinters zijn thermische printers! Andere voorbeelden van thermische printers zijn “oude” fax-machines en kassa’s in supermarkten. Thermisch printen betekent dat de printkop de letters op het papier “brandt”. Nadeel van dit proces is dat de labelprinter alleen zwart kan printen. Een groot voordeel is dat er geen inkt nodig is! Een labelprinter kan geen grijze tinten printen. Hij maakt de grijze kleur na, door minder dpi op dàt deel van de label te printen zodat het op een grijstint lijkt. Een labelprinter geeft hierdoor niet het zelfde resultaat als een inkjet of laserprinter. Ook de kwaliteit van de foto kan veel invloed hebben op het print resultaat.
 • Kan de kwaliteit van een foto verbeterd worden bij het printen?

  Een labelprinter is niet ontworpen om foto’s te printen. Hij kan het wel heel goed! De meeste moderne labelprinters kunnen maximaal tot 300 dpi printen. (dpi = Dots Per Inch, staat voor printpunt per inch. 1 inch = 2,54 cm) TIPS OM DE KWALITEIT VAN DE FOTO TE VERBETEREN: Verlaag de pixels van de foto naar 300 dpi. Verander de kleurenfoto in een zwart-witfoto via een fotobewerkingsprogramma. Sla de foto op als bitmap (.bmp) formaat.
 • De Dymo LabelWriter print maar een halve label, dan loopt de rol “vast”! De Dymo stopt! Is hij stuk?

  Dymo werkt met een gepatenteerde code achterop de rol. Hierdoor blijft de prijs van zo’n originele rol met labels relatief hoog. Een universele rol met labels werkt niet in Dymo LabelWriters. Wij hebben hier een perfecte en goedkope oplossing voor. Onze labels voor Dymo werken wél perfect in een LabelWriter.
 • De eerste label van een nieuwe rol wordt niet opgepakt door de labelprinter. Hoe kan dit?

  Als de labelprinter geen stoom heeft, pakt uw labelprinter de nieuwe labels niet automatisch op! Verbind uw labelprinter met de 220V netspanning.
 • De rol met nieuwe labels past niet in de labelprinter. Wat gaat er fout?

  In sommige labelprinters passen alleen maar rollen met max 260 labels per rol. Door een extra houder achter de labelprinter te plaatsen kunnen ook grotere rollen worden gebruikt van bv. 400 labels per rol.

Weetjes over geïmporteerde labels uit het buitenland!

 • De laatste label geeft problemen!

  De laatste label zit vast met plakband! Dit is een zeer goedkope oplossing voor het fabriceren van een labelrol. Uw labelprinter gaat uiteindelijk STUK, omdat de labelprinter zó hard moet werken om het plakbandje los te trekken. De labelprinter is daarvoor niet ontworpen. Ook bestaat er een grote kans dat het plakbandje in de printkop vast komt te zitten. Dan vervalt de garantie bij elke fabrikant. De labels die wij verkopen zitten op het rolletje vastgemaakt met een lijmsoort die 24 uur na productie is opgelost. Hierdoor zit onze laatste label niet meer vast tijdens gebruik, net zoals bij de originele rollen. Dit resulteert in een lange levensduur van uw labelprinter.
 • BisPhenol-A (BPA) in labels!

  Vooral leveranciers van goedkope etiketten (veelal geproduceerd in China) leveren een product waar een zeer hoog percentage BPA (BisPhenol) in voorkomt. BisPhenol-A (BPA) is een stof die nog steeds door een aantal producenten gebruikt wordt bij de productie van thermische etiketten. Bij het werken met deze etiketten (ook thermisch papier zoals kassarollen) kan BPA via de huid binnendringen en een verstorende werking hebben op de genetische signaalwerking en hormoonactiviteit. De labelfabriek gebruikt alternatieven voor het produceren van onze producten. Wij hebben dan ook een verklaring van Bisphenol vrije labels! Vraag maar bij uw huidige leverancier een BPA-vrij verklaring op! Bij ons kan dan wel. De EU is druk bezig met het aanscherpen van de regelgeving.
 • Topcoated labels of Eco labels? Voor de prijs hoeft u het niet te laten!

  De labels van ons zijn afgewerkt met een Topcoat laag. Er zijn heel veel labels in omloop die zijn gemaakt met een ECO laag. Het verschil is niet te zien en heel moeilijk te voelen. Een Topcoated laag is gladder t.o.v. een ECO laag. Nadeel van een ECO laag is dat de printkop van uw labelprinter veel sneller slijt. Dus heel ECOnomisch zijn die labels dus niet. Gebruik onze Topcoated labels en u kunt veel langer met uw labelprinter werken. Dat is pas economisch!